Internet sikkerhed er vigtig, hvis du vil undgå at blive hacket

Kontakt os i dag

Vi er klar til at hjælpe

42 48 80 00

Sikkerhed2019-01-31T12:37:40+00:00

Internet sikkerhed

Dansk Wi-Fi sikrer dine enheder

Har du sikret dine enheder?

Vi kobler flere og flere enheder på både internettet og vores private Wi-Fi. Hver for sig kan de være en trussel for din sikkerhed og dit privatliv. En kaffemaskine eller et køleskab der har WiFi tilslutning, kan benyttes af selv en mindre erfaren hacker til at tage din computer som gidsel.

Både kendte og ukendte får hacket sine enheder i dag. Eksempelvis private billeder, videoer, identitet og dankort. Næsten alt foregår online i dag, og hackerne er vilde med det. Derfor skal man sørge for at gøre sit præventive arbejde for sin internet sikkerhed.

Dansk Wifi er klar til at hjælpe med, at sikre dit internet og dine enheder. Vi tjekker, at din router samt alle dine enheder har en stærk adgangskode. Har de ikke det, så sørger vi for at klare det.

Hvad kan en hacker?

En hacker kan ikke alene tage kontrollen over dit internet og enhederne, som er forbundet hertil. En hacker kan tage fuld kontrol over alt, som forbindes til dit internet og på denne måde agere som dig – uden nogen ved det.

Når en hacker har taget kontrol over dit netværk, så kan personen eksempelvis få adgang til alt du har liggende på din computer. Det er både private billeder, videoer, dokumenter mm.

Herudover kan de tage styring over selve computeren og slette filer og programmer og også tilføje programmer, som tracker hvad du foretager dig.

Hvis dette er tilfældet, kan en hacker følge med i hvad du indtaster på din computer – herunder adgangskode til bl.a. netbank og kontoer på nettet. Og dét kan være et alvorligt problem. Derfor er det vigtigt at have fokus på sin internet sikkerhed.

Udover en hacker kan følge med i, hvad du foretager dig og misbruge dine oplysninger mm. så har hackeren også rig mulighed for, at downloade ulovlige filer – i dit navn, på din enhed – altså har du gjort noget ulovligt.

Med mindre du kan bevise, at det ikke er dig. Det kan bl.a. føre til bøder og i værste tilfælde fængselsstraf ved alvorlige handlinger.

Hvad kan du gøre for internet sikkerhed?

Internet sikkerhed og sikring af de tilkoblede enheder behøver ikke at være dyrt. De fleste præventive metoder er ganske gratis, men når først skaden er sket, er det ikke altid billigt. En hacker vil ofte kræve en løsesum for at slippe dine enheder fri. Selvom du vælger at betale, så er det langt fra altid at de slipper dine enheder fri.

Det kan altså blive en meget dyr fornøjelse ikke at have sikret sit internet. Det vigtigste er, ikke at tænke at det ikke sker for dig men for naboen. Vi har udarbejdet en miniguide til, hvad du selv kan gøre for din internet sikkerhed som du kan se til højre på siden.

Stærke kodeord er vigtigt for din internet sikkerhed

Stærke kodeord

Der skal være et stærkt kodeord på alle enheder, som er tilknyttet dit internet. Herudover skal din router også have et stærkt kodeord. En hacker kan gennem din router få adgang til dine tilkoblede enheder.

Hvis du ikke selv kan, så hjælper vi dig hellere end gerne med at sikre både din router og dine enheder. Udover router og enheder skal dine forskellige konti på sociale medier mm. også have et stærkt kodeord.

Er dit kodeord stærkt nok? Tjek dit fremtidige kodeord her.

Selv i dag, i 2018, er top 3 mest benyttede kodeord:

  1. 123456
  2. password
  3. 12345678

Er mit internet sikkert?

Det tager ikke en computer ret længe at finde frem til koder som “123456”. Vi har derfor lavet en miniguide til dig, så du kan sikre dine enheder.

Internet sikkerhed er vigtigt, hvis ikke en hacker skal tage kontrollen over dit netværk

Brug ikke samme kode til alle enheder

Et kodeord kan sammenlignet med en nøgle. Hvis du har en utrolig smart universal nøgle, som passer til dit hus, din bil, din cykel, og din kiste med guld, så er det meget smart at du kun skal bruge én nøgle til det hele. Men bliver din nøgle stjålet, så har vedkommende adgang til dit hus, din bil, din cykel og ikke mindst din kiste med guld.

Det samme gælder for et kodeord. Hvis du bliver hacket, og din kode er det samme til din computer, din netbank, dine Sociale medier og din mappe med hemmelige dokumenter, så har hackeren hurtigt adgang til alt.

Brug lange kodeord

Dit kodeord bør minimum bestå af 8 tegn. Herudover anbefales det at benytte både store og små bogstaver samt tal (undgå din fødselsdato, husnummer mm.).

Undgå også at bruge lette ord selvom ordet er over 8 tegn. Vi anbefaler at bruge flere forskellige ord, som ingen sammenhæng har. Kan du ikke selv komme på et, så kan du få lavet et her

Skift din kode regelmæssigt

Hvis du regelmæssigt ændrer dine adgangskoder, gør du det ekstra svært at hacke. Hackeren får ikke tid til, at forsøge igen og igen og til sidst finde frem til det rigtige. Gør det til en vane, at ændre dine adgangskoder én gang i kvartalet. Gerne oftere hvis du kan huske det.

Kald ikke dit Wi-Fi dit navn

Du skal ikke give en evt. hacker mulighed for at vide, hvilket Wi-Fi der er dit. Kald derfor dit Wi-Fi noget neutralt eller noget som ikke giver så meget mening i nogen sammenhæng. Eksempel: Æbletræ79Asfalt84

Udstyr dit Wi-Fi med Firewall

Det er ikke alt afgørende, at du har installeret Firewall. Det kan dog være en god idé at have som ekstra beskyttelse.

Brug din sunde fornuft

Det – måske – vigtigste punkt i denne “guide”. Hvis man bruger sin sunde fornuft, så kommer man ofte langt med sin sikkerhed. Lad være med at klikke på links fra suspekte mailadresser. Selv om du modtager en mail, som ligner den er fra eksempelvis NETS, så undersøg om det nu kan passe.

Ofte er det mails, som den rigtige virksomhed aldrig ville sende på mail. Lad være med at være for godtroende. hvis noget er for godt til at være sandt, så er det det ofte.

Lad være med at give din adgangskode til fremmede, hav ikke koden hængende fremme og hav et lukket netværk med kode.

Home » Sikkerhed