Internet sikkerhed

Kontakt os i dag

Internet sikkerhed

Dansk Wi-Fi sikrer dine enheder - har du sikret dine enheder?

 

Vi kobler flere og flere enheder på både internettet og vores private Wi-Fi. Hver for sig kan de være en trussel for din sikkerhed og dit privatliv. En kaffemaskine eller et køleskab der har WiFi tilslutning, kan benyttes af selv en mindre erfaren hacker til at tage din computer som gidsel.

Både kendte og ukendte får hacket sine enheder i dag. Eksempelvis private billeder, videoer, identitet og dankort. Næsten alt foregår online i dag, og hackerne er vilde med det. Derfor skal man sørge for at gøre sit præventive arbejde for sin internet sikkerhed.

Dansk Wifi er klar til at hjælpe med, at sikre dit internet og dine enheder. Vi tjekker, at din router samt alle dine enheder har en stærk adgangskode. Har de ikke det, så sørger vi for at klare det.

Kontakt os i dag

Hvad kan en hacker?

En hacker kan ikke alene tage kontrollen over dit internet og enhederne, som er forbundet hertil. En hacker kan tage fuld kontrol over alt, som forbindes til dit internet og på denne måde agere som dig – uden nogen ved det.

Når en hacker har taget kontrol over dit netværk, så kan personen eksempelvis få adgang til alt du har liggende på din computer. Det er både private billeder, videoer, dokumenter mm.

Herudover kan de tage styring over selve computeren og slette filer og programmer og også tilføje programmer, som tracker hvad du foretager dig.

Hvis dette er tilfældet, kan en hacker følge med i hvad du indtaster på din computer – herunder adgangskode til bl.a. netbank og kontoer på nettet. Og dét kan være et alvorligt problem. Derfor er det vigtigt at have fokus på sin internet sikkerhed.

Udover en hacker kan følge med i, hvad du foretager dig og misbruge dine oplysninger mm. så har hackeren også rig mulighed for, at downloade ulovlige filer – i dit navn, på din enhed – altså har du gjort noget ulovligt.

Med mindre du kan bevise, at det ikke er dig. Det kan bl.a. føre til bøder og i værste tilfælde fængselsstraf ved alvorlige handlinger.

Hvad kan du gøre for internet sikkerhed?

Internet sikkerhed og sikring af de tilkoblede enheder behøver ikke at være dyrt. De fleste præventive metoder er ganske gratis, men når først skaden er sket, er det ikke altid billigt. En hacker vil ofte kræve en løsesum for at slippe dine enheder fri. Selvom du vælger at betale, så er det langt fra altid at de slipper dine enheder fri.

Det kan altså blive en meget dyr fornøjelse ikke at have sikret sit internet. Det vigtigste er, ikke at tænke at det ikke sker for dig men for naboen. Vi har udarbejdet en miniguide til, hvad du selv kan gøre for din internet sikkerhed som du kan se til højre på siden.

Stærke kodeord

Der skal være et stærkt kodeord på alle enheder, som er tilknyttet dit internet. Herudover skal din router også have et stærkt kodeord. En hacker kan gennem din router få adgang til dine tilkoblede enheder.

Hvis du ikke selv kan, så hjælper vi dig hellere end gerne med at sikre både din router og dine enheder. Udover router og enheder skal dine forskellige konti på sociale medier mm. også have et stærkt kodeord.

Er dit kodeord stærkt nok? Tjek dit fremtidige kodeord her.

Selv i dag, i 2018, er top 3 mest benyttede kodeord:

  • 123456
  • password
  • 12345678

Er mit internet sikkert?

Det tager ikke en computer ret længe at finde frem til koder som “123456”. Vi har derfor lavet en miniguide til dig, så du kan sikre dine enheder.

Kontakt os i dag